Certified Digital Marketing Consultant CDMC Answers

Certified Digital Marketing Consultant (CDMC) Answers

Certified Digital Marketing Consultant (CDMC) Answers

1. Through ‘ Triggers’ in GTM are used for.

Ans: Controlling the Activation of Code at a Specific Instance


2. Where can you get access & import option of -GA’s Advance in product solution’s like ( Dashboards, Custom Reports & Segments etc. )

Ans: Solution Gallery


3. Call-To-Action, Landing Page, Offer, Forms are together known as

Ans: 4 Pillars to lead Generation


4. In Which Testing Types we create 2 versions of subject under test.

Ans: A/B Testing


5. In what way(s) could you demonstrate Product Explanations on Landing Page?

Ans: All of the above


6. Pick the right order for lead journey funnel.

Ans: Awareness, Consideration, Decision


7. Adding more than 3 fields in a landing page form is:

Ans: Is a trade off between Conversion Rate and Lead Details Depth, It Must be Balanced and differs from campaign to campaign.


8. Which of the following tool can be ideally used to identify industry influencers.

Ans: Follower Wonk


9. Which of the channels can be used for audience aggregation?

Ans: Setting up new Community site


10. Google Hummingbird Update encourages webmasters to improve websites with.

Ans: Increasing user friendliness and use of rich data


11. Purpose of social media calendar creation is :

Ans: All the above


12. In Google Analytics ‘ City’ is _________ Whereas total no. of sessions from that city is _________.

Ans: Dimension, Metric


13. Under which section in google webmasters tool will you find, an option to know your website position in SERP for keywords where any of your web url has got impressions ?

Ans: Search Appearance


14. Build, Engage & Amplify’ is a golden rule for:

Ans: Social Media Communities


15. AMP’ for website speed improvement, refers to :

Ans: Accelerated Mobile Pages


16. A company ‘A’ is receiving good traffic on its blog and their blog posts are very interesting and engaging. They want suggestions on the ways to increase user subscriptions organically. What do you propose?

Ans: Both A & B


17. Google Panda Update was Related to improving websites

Ans: Low Quality & Duplicate Content


18. Using Innovative ways to grow your business, using online, offline or both marketing mediums is known as.

Ans: Growth Hacking


19. Which of the following is not a tool for multi channel Social Media Management cum Monitoring.

Ans: Tweetdeck


20. Content writing and Copywriting are Different as content writing involves writing for educating and engaging whereas copywriting refers to promoting content only for advertising.’ The Above statement is

Ans: Completely True


21. Content marketing approach requires you to :

Ans: All The Above.


22. Easiest way to Plan & Document Your Content Strategy is to:

Ans: Create a content calendar with content Ideas


23. You Want to track website url’s traffic stats coming from a particular SMS campaign. Which technique will you apply track visits.

Ans: Custom URL


24. In ‘AARRR’ model of growth hacking what does second R represents:

Ans: Referral


25. Your client sells gardening supplies online. You suggest she use sitelinks because they can:

Ans: take people to subpages on her site about gloves, tools and fertilizer


26. How can you ensure that your ad is only available on facebook & Instagram newsfeed and not on right side ads and FB partner sites.

Ans: Placement Targeting


27. Expandable in feed facebook Ad stories are called ?

Ans: Canvas Ads


28. If i want to target maximum People working in a particular organization. Which will be the most ideal platform to reach out to and target them via. Ad ?

Ans: Linkedin Ads


29. Which of the following does clicking the ‘Boost’ button NOT allow you to do?

Ans: Choose the placement Options


30. You own a bed and breakfast in southern France and want to target English speaking tourists looking for accommodations after they’ve arrived in France. What language and location should you target?

Ans: English; southern France


31. Which of the following is true if you want to schedule ads to run at only certain times and on certain days of the week?

Ans: You must use lifetime budgeting


32. Which of these sentences accurately describes both CPC bidding and CPV bidding?

Ans: When using CPC bidding the advertiser pays per click, under CPV bidding the advertiser pays when a user engages with the ad by clicking a call to acti


33. Which of Following is not an ad Network

Ans: Webchutney


34. What is a ‘Lead’

Ans: Contact Details of Person Showing Interest your in Product/Service


35. Which of the following is not currently an option when creating Website Custom Audiences?

Ans: Create an audience of people who visited your website during the past 180 days, but not during the past 7 days


36. Which statement is true?

Ans: Call-only ads only let people call the business


37. How can advertisers see specific search queries that have caused their ads to show, even if those queries are not keywords within their accounts

Ans: Select the ‘Details’ drop-down menu on the Keywords tab


38. Ramesh would like to target people who’ve already browsed her online clothing boutique by offering them a 10% discount on their first purchase using search remarketing.Which of the following campaign types he will choose while creating a campaign.

Ans: Search Network


39. Which of the following is not currently true about Facebook Lead Ads?

Ans: Leads automatically sync with your email list without the need for a third party tool


40. Which of the following is true when adding multiple ads to an ad set?

Ans: Facebook will optimize to show ads at the rate they determine is best


41. Why is campaign based landing page without a top menu or links to other pages, a better option than targeting people to a page on main website.

Ans: All the above


42. What Does Term ‘ SQL’ Signifies in Lead Generation

Ans: Sales Qualified Leads


43. CRO can help you to meet your conversion goals by

Ans: Increasing effectiveness of your campaigns


44. A warm-up page is used for

Ans: Qualifying a Website Visitor, Further into the Funnel


45. Which of the following you would use to reduce multiple tracking codes on your website.

Ans: Google Tag Manager


46. Difference Between Segments and Filters is that.:

Ans: WRONG ANSWERS – Filters are temporary, Segments are permanent & A Filtered View, Can;t Have Segments


47. Google Penguin Update was related to improving websites

Ans: Low Quality Links


48. Content Repurposing Means:

Ans: Using the same content in Different Format


49. I want to block websites ‘blog’ directory from indexing in google’s index. URL for same if abc.com/blog. Which of the terms will i use in my robots.txt

Ans: Disallow:/blog


50. Which technique out of the following helps you to build rare and high quality links:

Ans: Blogger/ Link Outreach


51. Ebooks, Whitepapers, Webinars, Contests are types of.

Ans: SIgn Up Offers


52. Say Their are alot of temporary url’s that are generated on my website when someone sort down my website’s pages in ascending/descending order. Which webmaster option will I use to suggest to google what to index and what not in such cases.

Ans: URL Parameters


53. Which of them is not a Type of Twitter Ad.

Ans: Sponsored Reply


54. What is Daily Unique Reach when crea

Ans: The ability to reach users no more than once in a day


55. Which of the following audiences can you target without specifying a country or location?

Ans: Custom Audiences


56. If you want to show your ad to maximum people which FB campaign objective will you pick?

Ans: Reach


57. Which of the following is most true of a Website Custom Audience?

Ans: It is an audience of people who visited your website or specified URL, Where 􀄩 custom audience pixel is placed.


58. Online Media Buying Refers to:

Ans: Paid Media Optimization on Web


59. What is the name of the tool that can is used to manage bulk facebook ads?

Ans: Power editor


60. What Does Term ‘ MQL’ Signifies in Lead Generation

Ans: Marketing Qualified Leads


61. Which google analytics feature allow you to have Multi-variate testing on a web page.

Ans: Experiments


62. You want to track people reaching a particular page url on website, Which of the following Goal Method will you pick.

Ans: Destination


63. Ad Copy says ‘ Get Free Trial Today’, Landing page does nothave a term ‘ Free trial’ Mentioned anywhere, though every person filing the form gets a free trial. This is a clear case of ?

Ans: Call-to-Action Mismatch Between Landing page & Ad Copy


64. Why do we use ‘data highlighter tool ‘ in web masters

Ans: To markup structure data


65. The list of url’s submitted to search engine for index is known as.

Ans: Sitemap


66. An advertiser can apply mobile bid adjustments at which of the following levels?

Ans: Campaign level


67. Why You Must Avoid applying filters to your main/primary View in GA.

Ans: It will filter out primary data, which you can’t retrieve later


68. Which information does the Conversion Optimizer need in order to find the optimal cost-per-click (CPC) bid for an ad each time the ad is eligible to appear?

Ans: Historical conversion data


69. Mailmunch’ is the tool used For

Ans: Lead Capturing from Website


70. While testing a subject for CRO, How many things we should test at once

Ans: WRONG ANSWERS – Two & Minimum Two, Maximum Three.


71. Specific keyword targeted for all pages in website, helps in

Ans: All the above


72. ASO is mobile marketing stands for

Ans: App Store Optimization


73. Which of the following cannot be used when running TrueView In-stream and video Discovery ads?

Ans: A YouTube video with a privacy setting of private


74. Heat Map’ & ‘Click Density’ Testing are types of:

Ans: Usage Testing



Related Posts


Follow Me

Azum Hafeez

Hard to understand, harder to resist
Azum Hafeez
Follow Me

Latest posts by Azum Hafeez (see all)

Please follow and like us:

5 thoughts on “Certified Digital Marketing Consultant (CDMC) Answers”

  1. I’ve been browsing on-line more than three hours nowadays, yet I never discovered any attention-grabbing article like
    yours. It’s pretty price sufficient for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content material as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

  2. Positive Impacts Of Technological Development

    Students enrolled in this course should already have a good command of french from the ap syllabus in order to prepare for the essay portions of the ap exam students in ap spanish literature will be introduced to peninsular and latin. You must develop a thesis statement that provides a clear picture of the response essay subject matter; this can also be done by converting the essay question into a thesis statement but use you common sense for this purpose, don’t just copy and paste the essay question as thesis statement.

    To begin with, national honor society essays are written by students as an appeal for nomination for National Honor society. The only way to gain this skill is to write essays. Custom essay writing service ProfEssays goes on analyzing different types of essays. Final words of advice are to logically arrange the cause and effect essay material because sometimes students neglect this aspect leading to very bad grades.

    e-vocable.com
    owlrangers.com
    myessaymaster.com

    How Can Medical School Application Essays Redeem Poor Performance? By Nancy Haverford

    The art of writing an argumentative essay is not an easy skill to acquire. The component of information system is one of the most inevitable topics of discussion that you are bound to encounter in professional information systems essay examples. In the next paragraph, the writer cites and discusses a generational claim that Bogard makes, again demonstrating comprehension.

    Essays should not be the most stressful time of your life, and our company offers you the essay writing help. Using transition words is helpful when writing expository essays. Introduction is, basically, used to prepare the readers for further discussion and analysis as enclosed in the later parts of the essay.

    financexpert.in/govt-to-issue-pending-igst-refund-on-the-basis-of-undertaking-submission/#comment-116370
    modeelkyy.blog.cz/en/1612/sara-sampaio-fenty-x-puma-by-rihanna-front-row-paris-fashion-week-spring-summer-2017-28-9-2016#comment191188441
    hojumadang.com/column/victory-taekwondo%ec%9d%98-%ed%83%9c%ea%b6%8c%eb%8f%84%ec%9d%b4%ec%95%bc%ea%b8%b0-%ed%92%88%ec%83%88-%ed%83%9c%ea%b7%b97%ec%9e%a5-copy/#comment-96871

    c433b60
    neacollege.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons